Olarin koulun ja Olarin lukion vanhempainyhdistyksen lausunto koulu- ja lukioverkkoasiaan

OKKY on toimittanut tänään opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnalle lausunnon tukeakseen koulun ja lukion tavoitteita liittyen suomenkielisen opetuksen tilankäyttösuunnitelmaan. Lausunto on alla. Lisätietoja suunnitelmasta löytyy täältä.

Olarin koulun ja Olarin lukion vanhempainyhdistyksen lausunto koulu- ja lukioverkkoasiaan

Vanhempainyhdistys pitää esitystä tällä hetkellä parhaana mahdollisena ratkaisuna.

Olarin koulu ja lukio pystyvät toisistaan erillisinä kouluina toteuttamaan oppilas- ja opiskelijalähtöistä pedagogiikkaa. Peruskoulu voi järkevöittää lukujärjestysaikojaan, sekä jaksojärjestelmäänsä paremmin peruskoululaisia palvelevaksi. Lukio voi tehdä kurssitarjottimen vain lukiolaisten lähtökohdista.

Olarin lukion siirtyessä pois samoista tiloista Olarin koulun kanssa, koululle jää järkevät ja riittävät tilat opetukseen laadukkaaseen hoitamiseen. Esimerkiksi kemian ja fysiikan tunteja voidaan pitää näille oppiaineille tarkoitetuissa luokkahuoneissa.

Olarin kouluun voidaan jatkossa ottaa oppilaita myös perinteiseltä oppilaaksiottoalueelta myös Olarinniityntieltä Lystimäen ja perus-Olarin suuntaan. Olarin koulu on näille oppilaille lähikoulu.

Olarin rakennuksen sisäilma paranee, kun oppilaita on rakennuksessa sopiva määrä. Tällä hetkellä rakennuksessa työskentelee yli 100 oppilasta enemmän kuin mille talo on mitoitettu.

Oppilaiden määrä suhteessa ruokalan kapasiteettiin järkevöityy, eikä oppilaiden tarvitse viettää ruokatuntiaan jonossa seisten. Lukion ei tarvitse pitää ruokatuntia kesken oppitunnin.

Hyvän käytöksen ja hyvän koulujärjestyksen ylläpitäminen helpottuu, kun oppilaita ei ole liikaa samassa rakennuksessa ja he ovat saman lain alaisia samoine oikeuksineen ja velvollisuuksineen.

Olarin koulu- ja kotiyhdistyksen puolesta

Satu Kullas pj.

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.